دومین کنگرهی بینالمللی محصولات پزشکی بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته از تاریخ ۵ تا ۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ در محل هتل المپیک برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران، دکتر امیرحسین عضدی؛ دبیر این انجمن با اعلام خبری دربارهی زمان و مکان برگزاری دومین کنگره سرفصل نشست ها و پنلهای علمی این کنگره را نیز عنوان کرد.
پس از نشست و بررسیهای لازم، سرفصلها به نوعی انتخاب شدهاند که حداکثر موضوعات مهم حوزهی محصولات بیوتکنولوژی پزشکی را پوشش دهند. این عناوین عبارتند از: فناوریهای نوین در صنعت بیوتکنولوژی، تکنولوژی و تولید داروهای بایوسیمیلار، فرآوردههای مشتق از پلاسما، اقتصاد بیوتکنولوژی، صادرات داروهای بیوتک، صنایع پاییندستی در صنعت بیوتک، استارتآپهای حوزه بیوتک، فرآوردههای تشخیصی و تولید و ثبت واکسن.
کارشناسان و متخصصان حوزه، طی سه روز برگزاری کنگره مباحث مرتبط را برای مخاطبان مطرح خواهند کرد.
اولین کنگره و همایش محصولات پزشکی بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته بهمنماه ۱۳۹۹ در محل هتل المپیک تهران برگزار شد که با استقبال شرکتهای فعال این حوزه همراه بود.
مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی ایران 24 مردادماه برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی ایران مجمع عمومی سالیانه این انجمن، یکشنبه مورخ 24 مردادماه 1400 از ساعت 16 تا 18 در محل شرکت آریوژنفارمد برگزار میشود.
استماع گزارش هیئت مدیره، استماع خزانه دار انجمن، تصویب گزارش عملکرد و صورتهای مالی، انتخاب بازرس،تعیین روزنامه رسمی کثیرالانتشار و تعیین حق عضویت در سال 1400 از مهمترین موارد مطروحه در این جلسه خواهد بود.
مطالبات صنعت دارو از دولت آینده همان اصول حکمرانی خوب است.
دکتر محمد امین قبادی مدیرعامل شرکت پادرا سرم البرز در نشست مطالبات صنعت دارو از دولت آینده که با حضور نمایندگان سندیکاها و انجمن های دارویی، در فضای کلاب هاوس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران برگزار شد، با ابراز امیدواری از این که این بحثها به گوش تصمیمگیران و کارگزاران نظام دارویی برسد و نامزدها و یا مشاوران نامزدهای ریاست جمهوری از این نظرات استفاده نمایند گفت:
مطالبات صنعت داروسازی هیچگانه درخواستهای عجیبی نبوده است و شاید بتوان گفت همان اصول هشتگانه حکمرانی خوب (GOOD GOVERNANCE) است. شرکتها و سندیکاهای دارویی از نظام دارو و سلامت انتظار دارند مشارکتجویانه، وفاق محور، پاسخگو، شفاف، انعطافپذیر، کارآمد و مؤثر، مسئول، عدالت محور و تابع حاکمیت قانون باشد. فساد به کمترین میزان برسد و مشکلات اقشار آسیبپذیر در تصمیمگیریها لحاظ شود که به عقیده بنده سه اصل مشارکت، پاسخگویی و مسئولیتپذیری از ارکان کلیدی است که به اصلاح صنعت داروسازی کمک بسیاری خواهد نمود.
این عضو هیئت مدیره انجمن تأمینکنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی در ادامه افزود متأسفانه در بسیاری موارد از ظرفیت انجمنهای تخصصی در تصمیمگیریها بهره نمیبریم، در صورتی که میتوانیم از این دانش در پیشبرد صنعت بسیار استفاده کنیم، به خاطر دارم انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران تفاهمنامههای خوب و اثربخشی با سازمان غذا و دارو در زمان ریاست دکتر دیناروند به امضا رساند که در پیشبرد صنعت بیوتکنولوژی اثربخش بود، اما در زمان حاضر به عنوان مثال انجمن تأمینکنندگان پلاسما، مدتهاست که درخواست عضویت و یا دعوت در کمیتههای پلاسمای سازمان غذا و دارو را دارد اما هیچ پاسخی از سازمان دریافت نمیکند.
دکتر فریدون مهبودی:
باید به دارو نگاه صنعتی داشت
دکتر فریدون مهبودی در نشست مطالبات صنعت دارو از دولت آینده در فضای کلابهاوس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران برگزار شد گفت: داروسازی در دولتهای پیشرفته یک صنعت تلقی میشود و این کشورها بر این موضوع که بر درآمد ناخالص ملی اثرگذار است اتفاق نظر دارند. اگر نگاه صنعتی به دارو داشته باشیم دیگر نباید آن را صرفاً مانند نان نیاز اولیه و اساسی دید، چرا که این نگاه جایگاه آن تغییر میدهد و این منظر روی قیمتگذاری و درآمد ناخالص ملی اثر میگذارد.
دکتر مهبودی مشکل قیمتگذاری را زیرمجموعه نوع نگاه به داروسازی دانست و تاکید کرد اگر مسئولان به این حوزه نگاه صنعتی داشته باشند، مشکلاتش را نوع دیگری میبینند و توضیح داد: «نمیتوان به یک بخش صنعت سوبسید ریالی داد و به بخشی نداد، نمیتوان پا روی گردن تولیدکننده گذاشت که قیمت را بالا یا پایین بیاورد. با نگاه صنعتی به دارو، مردم از بالا رفتن قیمت نگران نمیشوند به شرط آنکه در درآمد ناخالص ملی و توسعه صنعتی کشور تاثیرگذار باشد. در واقع مصرفکننده نهایی بخش عمدهای از هزینه دارو را از طریق بیمه تأمین میکند و بر همین اساس از دولت آینده انتظار داریم جایگاهها تعریف شود.
این فعال صنعت بیوتکنولوژی دارویی افزود: مسئولان وقتی بپذیرند دارو صنعت است، توسعه صنعتی کشور محقق میشود، منجر به ارزآوری و توسعه صادرات میشود، و منفعت آن را عموم مردم و اقتصاد ایران خواهند برد. با این نگاه دیگر به بهانه این که یک دارو برای مصرفکننده گران قیمت است بیرون از فهرست دارویی کشور قرار نمیگیرد، چون منفعت عام اقتصادی دارد.
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوزی پزشکی اظهار داشت: متاسفانه در کشور مکانیسم و کمیته حمایت از مصرف کننده وجود دارد ولی مکانیسمی برای حمایت از تولید وجود ندارد و متاسفانه وزارت صنعت در داروسازی به جز در همان مرحله صدور پروانه ثبت، جایگاهی ندارد.
دکتر مهبودی مطالبه بعدی صنعت دارو از دولت آینده را اینطور مطرح کرد: مطالبه بعدی ما اجرای درست قانونها و ضمانت اجرایی آن است به عنوان مثال نبایستی نمایندگان کمیسیون ماده 20 به صورت انتصابی، در جلسات حضور داشته باشند. از طرف دیگر سازمان غذا و دارو در کشورهای توسعه یافته یک سازمان مستقل است و زیرمجموعه وزارت بهداشت نیست و باید از زیرمجموعه وزارت بهداشت به عنوان یک ذینفع بیرون بیاید. این یک مشکل ساختاری بزرگ است. بایستی قبول کرد که وزارت بهداشت یک مصرفکننده است که ارتقای سلامت کشور را دنبال میکند و هیچگاه یک مصرفکننده نمیتواند به عنوان حامی تولید خود را معرفی نماید.
این عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران در بخش پایانی سخنان خود گفت: وزارت بهداشت وظیفه آموزش در جهت ارتقای سلامت را باید دنبال کند امری که حتی در پیادهسازی آن ناکارآمد عمل کرده است. ساختار و آموزشهای این وزارتخانه مربوط به 40 سال گذشته است در حالی که علوم و فنون صنعت داروسازی روزآمد و همگام با تکنولوژی پیش میرود و این عقبماندگی باعث میشود که ابزارهای مناسب در اختیار جوانان علاقمند و نخبگان و پژوهشگران قرار نگیرد و سبب دلسردی آنها میشود
اولین نمایشگاه تخصصی ایران بایو برگزار میشود
اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته، 7 تا 9 بهمن ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه ایران بایو، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در نظر دارد رویداد تخصصی ایران بایو را با هدف معرفی توانمندی و ظرفیتهای فعالان صنعت بیوتکنولوژی کشور و ارائه آخرین دستاوردهای نوین در عرصههای مختلف بیوتکنولوژی برگزار نماید.
این رویداد تخصصی با پیشبینی تمامی تمهیدات لازم و پروتکلهای بهداشتی مطابق با الگوهای جهانی صنعت نمایشگاهی، در فضایی ایمن و سالم و با رعایت کامل دستورالعملها برگزار خواهد شد.
گفتنی است با توجه به اعلام شرکت نمایشگاههای بینالمللی در خصوص برگزاری نمایشگاههای تخصصی در نقاط زرد و نارنجی، حضور در نمایشگاه ایران بایو تنها با ثبتنام (رایگان) در سایت این رویداد امکانپذیر است.
صبح امروز(۱۸ آبان ماه) مجمع سالانه انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در شرکت آریوژن فارمد برگزار شد.
ارایه گزارش مالی و عملکردی، شرح اقدامات صورت گرفته توسط روابطعمومی، انتخاب بازرس سالیانه، معرفی روزنامه رسمی و تعیین تعرفه حق عضویت از اهم موارد مطروحه در این نشست بود.
دکتر مدنی رییس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پس از استماع گزارش عملکردی توسط دکتر کاظمعلی دبیر این انجمن گفت:
متاسفانه صنعت بیوتکنولوژی کشور مورد بی مهری واقع شده است و آگاهی کمی نسبت به آن وجود دارد.
این صنعت می تواند تا حد زیادی درامد غیر نفتی ایران را تامین کند و از این رو هر حرکتی مانع رشد صنعت بیوتکنولوژی شود به ضرر کشور است. هدف ما آگاهی مراجع و سازمان ها نسبت به صنعت بیوتک است و بعضا این طور احساس می شود که مراکز قانون گذار با صنعت بیوتکنولوژی موافق نیستند و با ما سرجنگ دارند.
دکتر مدنی ورود داروهای جدید به فهرست دارویی کشور را از چالش های صنعت بیوتکنولوژی دانست و افزود: کوتاهی در ورود داروها به فهرست و برخی لابیپگری ها در این زمینه مشهود است که عوارض منفی آن را بزودی شاهد خواهیم بود.
رییس هیئت مدیره انجمن افزود صنعت بیوتکنولوژی نیازمند تبلیغات در سطح عام و جلسات مداوم و مکاتبات رسمی با مسئولین است که خوشبختانه این کار بخوبی در حال انجام است و امیدواریم تاثیرات خوبی را به همراه داشته باشد.
رقبای بزرگی در سطح منطقه داشتیم که به همت جوانانمان آن را از میان برداشتیم و امروز سومین کشور در منطقه در حوزه بیوتک هستیم، بیوتکنولوژی صنعتی است که روی پای خـود ایستاده است. حال سوال این جاست که چرا باید در داخل با چالش های متعددی از جمله ورود داروی جدید به فهرست، مشکلات قیمت گذاری و صادرات مواجه باشیم.
آیا این حرکات به نفع کشور است یا کشور را متضرر خواهد کرد؟
از سلسه وبینارهای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی کشور سومین دوره به موضوع فرایند کشت سلول از دیدگاه مهندسی و تولید صنعتی اختصاص خواهد داشت.
مدرس: دکتر هومن فروغی
زمان: دوشنبه 12 آبان ماه ساعت ۱۵ الی ۱۷
هزینه ثبت نام: طبق جدول هزینه ها و تخفیف ها(آزاد:۲۰۰ هزار تومان)
پلتفرم برگزاری این وبینار skyroom است لینک در بیو انجمن
جهت هماهنگی و ثبت نام با شماره ۰۲۱۸۸۲۰۳۸۴۵ تماس حاصل نمایید.
همراه با ارائه گواهی نامه معتبر
پس از پایان این سرسلسله وبینارها آزمونی گرفته می شود و نفرات برتر به شرکت های عضو معرفی و پیشنهاد می شوند
مدیر عامل آریوژن فارمد مدل قیمتگذاری، رویه تخصیص ارز، بحران نقدینگی شرکتها و همچنین معضلات صادرات، را چهار عاملی دانست که اگر برای آنها تدبیری اندیشیده شود، شرایط بهینه برای فعالیتهای صنعت دارویی کشور فراهم میشود. همچنین به جایگاه ثبت دارو در فهرست رسمی دارویی کشور و رویههای این کار نیز بهعنوان یکی از موانع صادرات داروهای جدید اشاره میکند.
قیمتگذاری دستوری و غیرواقعی
دکترفرشچی گفت: سازمان غذا و دارو با توجه به ابلاغیههای بالادستی وزارت بهداشت، نگاه انقباضی برای تعیین ارزش دارو دارد. مسوولان این سازمان برای جلوگیری از افزایش هزینهها به روی دوش بیماران، قیمت دارو را بهصورت دستوری و غیرواقع بینانه پایین نگه میدارند. این مساله چند نتیجه منفی بهدنبال دارد.
وی تاکید کرد: هیچکس مخالف نیست که فشار اقتصادی بر دوش بیماران و خانواده آنها زیاد نشود اما داروسازی یک کسبوکار اقتصادی است و باید ساختار درستی را طراحی کنیم که در آن تامینکنندگان، مصرفکنندگان و بیمهها، نقش مناسب را ایفا کنند. لازم است که سه ضلع این مثلث را در کنار هم ببینیم. اگر صرفا به بیمار و مصرفکننده توجه کنیم، شاهد ورشکستگی شرکتهای تولیدکننده دارو خواهیم بود. اگر هم فقط به تولیدکننده نگاه کنیم، بیماران توان پرداخت هزینههای دارو را نخواهند داشت. به همین دلیل بیمهها میتوانند نقش تنظیمکننده را ایفا کنند.
فرشچی افزود: همه صنایع ایران از جمله داروسازی گرفتار مشکلات تورم سالانه هستند. اگر قرار است دارو برای بیمار گران نشود، باید سهم دخالت بیمهها را در پرداخت هزینهها افزایش دهیم. در سالجاری شاهد افزایش حدود ۵۰ درصدی هزینههای انرژی، مواد و ملزومات و نیروی انسانی بودیم اما قیمت دارو بهصورت متوسط ۱۵-۱۰ درصد گران شد. در این میان سهم داروهای بیوتکنولوژی زیر ۵درصد بوده است.
مدیرعامل آریوژن فارمد ادامه داد: برخی کمبودهای دارویی که در بازار مشاهده میکنیم، نتیجه قیمت دهی نامناسب است. حال آنکه انتظار داریم قیمت دارو دستکم متناسب با نرخ تورم اعلام شده از سوی بانکمرکزی تعدیل شود. هرچند تورم واقعی بسیار بالاتر از این نرخ است.
به هرحال راه انقباضی قیمتگذاری صنعت دارویی کشور را نابود خواهد کرد.
دشواریها و محدودیتهای تامین ارز
دکتر فرشچی در خصوص دشواری ها و محدودیتهای تأمین ارز گفت درحالحاضر شرکتهایی که برای مواد اولیه با حد واسط نیازمند تخصیص ارز هستند، گرفتار مشکلات بوروکراتیک در بانکمرکزی و سازمان غذا و دارو میشوند و گاه تا شش ماه معطل میمانند. این تاخیر باعث عقب افتادن زنجیره تولید میشود.
به گفته این نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز، وقتی ارز دو یا چند نرخی باشد، رانت و فساد به همراه دارد و تضمینی نیست که ارز به دست کسانی برسد که اولویت دارند. به همین دلیل پیشنهاد داریم قیمت ارز تکنرخی شده و درآمد حاصل از تفاوت نرخ آن، در اختیار بیمهها قرار گیرد تا امکان تثبیت نسبی قیمت دارو فراهم شود. اگر ارز صنایع دارویی تک نرخی شود، کارخانههای دارویی دیگر در صف انتظار بانکمرکزی نمیمانند و با افزایش سرعت و چابکی از ظرفیتهای تولیدی کشور، بهتر استفاده میشود.
مدیر عامل آریوژن افزود: درحالحاضر صرفا حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از کل نیاز صنعت دارو، با نرخ دلار ۴۲۰۰ تامین میشود. مواد جانبی و کمکی، هزینه خرید یا تعمیر ماشینآلات و خرید دانش فنی، همگی با نرخ نیمایی و آزاد تامین شده و صرفا ماده موثر دارو، ارز یارانهای دارد. اما همین یارانه ارزی مختصر، فرآیند تولید را مختل میکند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی ارزی، کسانی موافق ارز ۴۲۰۰ هستند که بیشتر منتفع میشوند. ولی قاطبه صنعت داروسازی کشور، موافق آن نیستند و معتقدند با تک نرخی شدن، فساد کنترل میشود. متاسفانه اکنون برخی شرکتها، «برابرتر» از بقیه هستند.
اخیرا شاهد بودیم شرکتی داخلی موفق به اخذ تاییدیههای لازم واردات و همچنین تخصیص ارز دولتی برای تامین انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی از شرکتی چینی شد اما نتیجه آن چه شد؟ کمبود شدید انسولین در کشور بهدلیل عدم تامین مناسب و بهموقع؛ از طرفی شرکتهای اروپایی نیز از تامین به موقع انسولین ممانعت کردند.
نکته اینجاست که اکثر مشکلات دارویی کشور مربوط به شرکتهایی است که ارز دولتی بیشتری دریافت میکنند. ما باید دلمان برای منابع کشور عزیزمان بیشتر بسوزد. شاید این مقدار ارز گرهی از کار شرکتی دیگر که نیاز بیشتری داشت باز میکرد اما بههرحال منابع محدود است و این فرصتها درحال سوختن. آیا این شرکتها مورد بازخواست قرار میگیرند که با ارزی که در اختیار داشتید چه کردید؟ متاسفانه گاهی این نوع پشتیبانیهای دولت از شرکتها بهواسطه تخصیص ارز دولتی با نیت توسعه صنعت، بهجای رفع مشکلات، خود باعث ایجاد بحران میشود. چون متاسفانه برای برخی شرکتها منافع اقتصادی مهمتر از جان بیماران است، حال آنکه دولت میتوانست با اتخاذ سیاستهای بهتر مانع این معضلها بشود.
بحران نقدینگی در صنایع دارویی
به گفته فرشچی، اکثر شرکتهای داروسازی ایران، با بحران نقدینگی دست و پنجه نرم میکنند. دارو توسط شرکتهای پخش به داروخانهها تحویل میشود که درمورد داروهای بیماران خاص عمدتا این مراکز داروخانه بیمارستانهای دولتی هستند. امروزه دانشگاههای علوم پزشکی مشکلات مالی زیادی دارند و بدهی خود به شرکتهای پخش را به موقع پرداخت نمیکنند و به همین دلیل، شرکتهای پخش نیز بدهی خود به صنایع دارویی را با تاخیر پرداخت میکنند.
در این چرخه معیوب ۴ هزار تا ۴۵۰۰ میلیارد تومان از نقدینگی داروسازی کشور قفل شده است.
به گفته وی، چرخه عادی بازگشت پول دارو، تا قبل از این معضل یک تا سه ماه بود که اکنون به ۱۲ تا ۱۸ ماه رسیده است. حال آنکه ۸۰درصد این نقدینگی، باید صرف خرید مواد و تجهیزات اساسی صنعت دارو شود.
فرشچی افزود: شرکتهای داروسازی در بدترین شرایط مالی قرار دارند و فشار کمبود نقدینگی، به آنها اجازه نمیدهد به برنامههای توسعهای فکر کنند و باید برای بقا تلاش کنند. بعضی شرکتهای دارویی کشور مانند بیمار بستری شده در اتاق مراقبتهای ویژه هستند و اگر کسی به داد آنها نرسد، احتمال نابود شدنشان هست. این درحالی است که سالها تلاش توسط نخبگان برای شکلگیری آنها انجام شده و مناسب نیست که این ثروت ملی، قربانی کمتوجهی برخی مسوولان دولتی.
دستانداز در مسیر صادرات
این متخصص صنعت دارو گفت: عدم هماهنگی بین وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و بانکمرکزی، باعث دشواری صادرات فرآوردههای دارویی شده است. اولین مشکل هر شرکت پس از صادرات این است که آیا خریدار میتواند پول پرداخت کند یا نه؟ این مساله، یک مشکل اساسی است و دولت باید آن را حل کند. وظیفه تولیدکنندگان و صادرکنندگان، پرداختن به مشکلات اقتصادی است، نه مسائل سیاسی.
وی افزود: وقتی یک محموله دارویی صادر میشود، یا نمیتواند ارز حاصله را برگرداند، یا روندی که در شرایط عادی ۶ ماه طول میکشید، بین ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان میبرد. درحالیکه بانکمرکزی بین ۳ تا ۹ ماه به صادرکننده زمان میدهد تا ارز حاصل از صادرات دارو را برگرداند وگرنه، شرکت را به تعزیرات معرفی میکند. اگر توسعه صادرات غیرنفتی اولویت اصلی کشور است، پس چرا دولت کنار نشسته و به جای کمک، مقررات آزاردهنده و محدودکننده ابلاغ میکند؟ همه میدانیم که کشور به ارز نیاز دارد و همه این فشارها هم به همین علت است اما گاهی برخی ابلاغیهها و دستورالعملها امکان اجرا ندارد.دولت بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از درآمد شرکتها را در قالب مالیات و عوارض دریافت میکند و برای همین، یک شریک بزرگ کسبوکارهای خصوصی بهشمار میآید. اما شریکی که فقط در سود شراکت دارد و به مشکلات کاری توجه مناسبی ندارد.
مدیرعامل این شرکت فعال در حوزه بیوتکنولوژی افزود: صادرات نیازمند توسعه سختافزاری و نرمافزاری است. از یک طرف اهداف صادراتی برای صنایع دارویی کشور تعریف میشود و انتظار داریم برای این کار، GMP، کیفیت، ساختمان و... خود را ارتقا دهند. اما از طرف دیگر، فضا را برای کسبوکار آنها تنگ میکنند. مگر با جیب خالی میتوان این کارها را انجام داد؟ مگر نمونه موفق جهانی کم داریم که راه آنها را نمیرویم؟
دکتر فرشچی در ادامه گفت: امروز صادرات دارویی یک اولویت اصلی برای سیاستگذار نیست و تامین نیازهای داخل کشور، دغدغه اصلی است. حال آنکه در شرایط کنونی، همین صادرات میتواند راهگشای تامین ارز دستکم برای صنعت داروی کشور باشد.
متاسفانه در سازمان غذا و دارو، دپارتمان تخصصی برای رفع موانع صادرات دارو وجود ندارد و مسائل صادرکنندگان درحلقه بوروکراتیک و چنبره مجوزها و محدودیتهای اداری، حلنشده باقی میماند و برای حل مشکل مجبور به مراجعه به مسوولان رده بالای سازمان هستیم که میدانیم امروزه چقدر درگیر رفع مشکلات کشوری هستند و به ناچار باید وقت ایشان را برای حل مشکلات معمولی بگیریم
.
محل نامناسب فهرست دارویی کشور در پروسه ثبت دارو
دکتر فرشچی همچنین از عدم به روزرسانی «فهرست رسمی دارویی کشور»، بهعنوان یکی از موانع رشد صنعت دارو نام برد و گفت: در ساختار دارویی کشور، ثبت دارو در «فهرست رسمی دارویی کشور» به جای آنکه آخرین حلقه زنجیره ثبت باشد، در ابتدای مسیر تعریف شده است. اول باید یک دارو وارد این فهرست شود تا بتواند مراحلی مانند دریافت پروانه را طی کند. با توجه به اینکه ورود یک دارو به فهرست، نتایج اقتصادی دارد، باید بیمهها در این مورد اظهارنظر کنند نه سازمان غذا و دارو.
این مدیرعامل شرکت عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات پزشکی کشور در پایان گفت: در پروسه ثبت، یکسال است که مسیر ورود به «فهرست رسمی دارویی کشور» مسدود است و بهجز مواردی معدود داروی جدیدی وارد این لیست نشده است. این مساله، جلوی صادرات داروهای جدید را میگیرد. بهنظر میرسد اکثر تصمیمهای دولت منجر به زمینگیر شدن تولیدکنندگان شده است و به همین دلیل راه کسب درآمد و سرمایهگذاری جدید اقتصادی به روی آنها بسته میماند
.
ارتباط با انجمن: | لینک های مفید: | ||
آدرس: تهران ، شهرک اکباتان، بلوار نفیسی،خیابان عظیمی، پلاک 56، طبقه 5، واحد 6 تلفن: – 44668177 (21) 98+ 44671053 (21) 98+ تلفکس: 44631124(21) 98+ پست الکترونیک: info@sembio.ir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |